Objavljeno: 23.09.2024.

Odluka o imenovanju ravnatelja Pučkog otvorenog učilišta Adeptio

Bjelovar, 20.09.2024.
Na temelju članka 38. stavka 1. i članka 40.  Zakona o ustanovama (Narodne novine 76/93, 29/97, 47/99, 35/08, 127/19 i 151/22) i članka 23. Statuta Pučkog otvorenog učilišta Adeptio, Upravno vijeće Pučkog otvorenog učilišta Adeptio dana  23. rujna 2024. godine raspisuje

                                                                                       NATJEČAJ 

                             ZA IMENOVANJE RAVNATELJA/ICE PUČKOG OTVORENOG UČILIŠTA ADEPTIO

 
Ravnatelj/ica Pučkog otvorenog učilišta Adeptio (dalje u tekstu: Učilište) se imenuje na razdoblje od 4 (četiri) godine.
Na natječaj se mogu javiti osobe oba spola sukladno Zakonu o ravnopravnosti spolova. 

Za ravnatelja/icu može se imenovati osoba koja ispunjava sljedeće uvjete: 

- završen diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij ili s njim izjednačeni studij; 

- znanje engleskog jezika uz dokaz o znanju 

-aktivno poznavanje rada na računalu uz aktivna znanja u Wordu, Excelu i Power pointu 

- koja ima minimalno tri godine radnog iskustva na poslovima koji su u vezi s temeljnim djelatnostima Učilišta;

 - protiv koje se ne vodi kazneni postupak što se dokazuje uvjerenjem pribavljenim od nadležnog suda ili sustavom e-Građani koje ne smije biti starije od 15 dana od podnošenja prijave

Ravnatelj ne može biti osoba koja prema zakonu kojim se uređuju trgovačka društva ne može biti članom uprave trgovačkog društva.

Uz pisanu i vlastoručno potpisanu prijavu kandidat/kinja je dužan/na dostaviti sljedeću potrebnu dokumentaciju, u izvorniku ili ovjerenoj preslici:
-životopis;

-dokaz o državljanstvu Republike Hrvatske;

-dokaz o stečenoj stručnoj spremi;

-dokaz o znanju engleskog jezika (preslika indeksa o završenom kolegiju stranog jezika iz koje je vidljiv identitet kandidata/kinje, diploma odnosno druga isprava o završenom studiju stranog jezika, uvjerenje odnosno potvrda ili druga isprava škole stranih jezika odnosno druge ovlaštene ustanove ili pravne osobe za edukaciju stranog jezika o završenom stranom jeziku te razini odnosno stupnju poznavanja stranog jezika) 

-dokaz o radnom iskustvu, ne stariji od 1 mjesec: Elektronički zapis (e-radna knjižica) ili Potvrda o podacima evidentiranim u bazi podataka Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje;

-dokaz o radnom iskustvu na odgovarajućim poslovima: ugovor o radu, rješenje o rasporedu ili potvrda poslodavca o vremenu i vrsti posla koji je kandidat obavljao; uvjerenje nadležnog suda da se protiv osobe ne vodi kazneni postupak sukladno članku 19. stavku 3. Zakona o obrazovanju odraslih (Narodne novine 144/21), ne starije od dana objave natječaja sažeti razvojni plan s aktivnostima i ciljevima
 
Urednom prijavom na natječaj smatra se prijava koja sadrži sve podatke i priloge navedene u natječaju i koja je vlastoručno potpisana. Nepravodobne, nepotpune i vlastoručno nepotpisane prijave neće se razmatrati. 

Osoba koja nije podnijela pravodobnu i urednu prijavu ili ne ispunjava formalne uvjete iz natječaja ne smatra se kandidatom/kinjom prijavljenim/om na natječaj.

Rok za podnošenje pisanih prijava na natječaj je petnaest (15) dana od dana objave natječaja u medijima i na mrežnoj stranici Učilišta (www.educirajme.com ).

Pučko otvoreno učilište Adeptio će sa svim kandidatima obaviti usmeni intervju i ima mogućnost tražiti dodatnu provjeru traženih znanja.
Svi zaprimljeni osobni podaci kandidata/kinja iz natječajne dokumentacije prikupljaju se i obrađuju isključivo u svrhu provedbe natječaja te se potom arhiviraju i neće se koristiti za drugu svrhu, a kandidat/kinja podnošenjem prijave na natječaj pristaje na navedeno, sve u skladu sa Općom uredbom o zaštiti podataka – Uredba (EU) 2016/679.
Učilište će zatražiti, uz prethodnu suglasnost kandidata, potvrdu iz kaznene evidencije Ministarstva pravosuđa i uprave iz koje proizlazi kako kandidat zadovoljava pretpostavke iz članka 39. stavka 2. Zakona o ustanovama a u vezi s
člankom 239. Zakona o trgovačkim društvima.

Prijave za natječaj s obveznom dokumentacijom dostavljaju se na info@educirajme.com sa naznakom Natječaj za imenovanje ravnatelja/ice Pučkog otvorenog učilišta Adeptio ili  u zatvorenoj omotnici preporučeno sa povratnicom poštom na adresu:

PUČKO OTVORENO UČILIŠTE BJELOVAR

MATICE HRVATSKE 1

43 000 BJELOVAR

uz naznaku: „Natječaj za imenovanje ravnatelja/ice Pučkog otvorenog učilišta Adeptio“.

O rezultatima natječaja kandidati/tkinje će biti obaviješteni u roku ne duljem od 45 dana od dana isteka roka za podnošenje prijava.

Odluka o rezultatima natječaja bit će objavljena na mrežnim stranicama Učilišta,www.educirajme.com , sukladno članku 10. stavku 1. točki 10. Zakona o pravu na pristup informacijama (Narodne novine 25/13, 85/15 i 69/22).
Osoba imenovana ravnateljem/icom sklapa sa Učilištem ugovor o radu na određeno vrijeme u punom radnom vremenu za mandatno razdoblje.
 
Upravno vijeće POU Adeptio